افزایش شانس اخذ پذیرش مقاله علمی پژوهشی
مقاله علمی پژوهشی شما را می توان به دلایل زیادی رد کرد، اما به طور کلی می توان آنها را به دلایل فنی و ویرایشی تقسیم کرد. رعایت این دو دلیل باعث افزایش شانس پذیرش مقاله علمی پژوهشی حتی در مجلات معتبر می شود. دلایل فنی معمولاً نیاز به کار بیشتری مانند آزمایش یا تجزیه و تحلیل بیشتر قبل از انتشار مقاله شما دارند.
دلایل فنی برای رد عبارتند از: دادههای ناقص مانند حجم نمونه خیلی کوچک یا کنترلهای ناقص یا ضعف در تجزیه و تحلیل آماری مقاله مانند استفاده از آزمون های آماری نامناسب یا فقدان آمار یا روش شناسی نامناسب برای پاسخ دادن به فرضیه شما یا استفاده از روش شناسی تحقیق قدیمی به جای روش های تحقیق پیشرفته. از دلایل دیگر رد مقاله در مجلات و عدم پذیرش مقاله شامل: انگیزه تحقیقاتی ضعیف، عدم واضح و روشن بودن فرضیه ها و سوالات تحقیق و نتیجه گیری نادرست در مورد فرضیاتی که دادههای شما آن را پشتیبانی نمیکنند. این دلایل رد را می توان با صرف زمان کافی برای مطالعه پیرامون حوزه موضوعی، تصمیم گیری دقیق در مورد موضوعی که باید روی آن تمرکز کرد، فرضیه و برنامه ریزی یک آزمایش جامع اجتناب کرد.
دلایل ویرایشی برای رد مقاله و افزایش شانس پذیرش مقاله علمی پژوهشی و اخذ پذیرش مقاله اسکوپوس (SCOPUS) و حتی اخذ پذیرش مقاله (ISI) عبارتند از:
- موضوع خارج از محدوده و موضوعات مجله است.
- اخلاق تحقیق نادیده گرفته شده است مانند رضایت بیماران یا تأیید کمیته اخلاق برای تحقیقات حیوانی و انسانی (در موارد لازم)
- عدم وجود ساختار مناسب مقاله یا رعایت نکردن الزامات قالب بندی مجله
- فقدان جزئیات لازم برای درک کامل و تکرار تحلیل و آزمایش نویسندگان توسط خوانندگان
- فقدان منابع به روز یا منابع حاوی نسبتا بالایی از خوداستنادی
- کیفیت زبان یا ترجمه ضعیف به طوری که برای خوانندگان قابل درک نیست
- داده های ارائه شده ضعیف
- نقض اخلاق نشریه با پیروی از دستورالعملهای خاص مجله
- با اطمینان از نوشتن یک مقاله منسجم و با کیفیت و خوب و ارزیابی صادقانه کار خود هنگام تصمیمگیری در مورد یک مجله هدف، میتوان از این دلایل رد شدن اجتناب کرد.
- تمامی این نکات در وب سایت گروه پژوهشی هدف موجود است.
موارد بالا از دلایل رد شدن مقاله علمی در مجلات علمی پژوهشی و ای اس آی ISI و اسکوپوس SCOPUS هستند.
سردبیران مجلات چه می خواهند؟
نکته ای که اخذ پذیرش مقاله علمی پژوهشی، اخذ پذیرش مقاله اسکوپوس (SCOPUS) و حتی اخذ پذیرش مقاله (ISI) از مجلات به ویژه پذیرش فوری و سریع از مجلات را افزایش می دهد.
ویراستاران مجلات همه مقالات علمی را که به مجله ارسال می شود، ارزیابی می کنند، مواردی را که برای مجله مناسب بدانند برای بررسی هیات تحریریه انتخاب می کنند، و توصیه داوران همتا را برای تصمیم گیری نهایی در مورد آنچه منتشر می شود، در نظر می گیرند. بنابراین، مهم است که بدانیم آنها چگونه تصمیم می گیریند و چه می خواهند.تا بتوانیم از رد سریع و عدم پذیرش مقاله علمی پژوهشی جلوگیری کنیم. سردبیران مجله بسیار سرشان شلوغ است و معمولاً باید سریعاً در مورد مناسب بودن یک مقاله تصمیم اولیه را بگیرند.
وقتی برای اولین بار با یک مقاله علمی روبرو میشوند، معمولاً به عنوان مقاله ، چکیده مقاله، نتیجه گیری مقاله و منابع مقاله، انطباق عنوان ارسالی با محدوده موضوعات مجله و یک عنوان مقاله اثرگذارتوجه ویژه می کنند. آنها همیشه در تلاشند تا تازگی و اهمیت یک مقاله را با انتظارات خوانندگان و تأثیر مجله بسنجند. سردبیران مجلات می خواهند مقاله علمی با کیفیت خوب را منتشر کنند که مورد علاقه خوانندگان آنها باشد. به یاد داشته باشید حتی چکیده مقاله نامناسب می تواند باعث رد سریع و عدم پذیرش مقاله علمی پژوهشی، رد سریع مقاله اسکوپوس SCOPUS و رد سریع مقاله آی آس آی ISI شود.
مقاله ارسالی شما در صورتی که:
- در محدوده ی مجله بوده و جدید باشد
- موضوع مقاله اگر باعث پیشرفت دانش و علم گردد
- با دقت آماده شده باشد
- از زبان روشن و مختصر استفاده کند
- از استانداردهای اخلاقی پیروی نماید
- یک پیام علمی را منتقل کند که به وضوح اهمیت مطالعه را توضیح دهد.قطعا قابل پذیرش خواهد بود.
شش نکته بالا را بسیاری از منابع به عنوان دلایل اصلی رشد شدن مقالات علمی پژوهشی و رد مقاله آی آس آی ISI و دلایل رد شدن اسکوپوش SCOPUS می دانند.
نکته
هنگامی که مقاله علمی خود را نوشتید، از یکی از همکارانتان بخواهید آن را بخواند و در مورد نحوه نگارش و گزارش مقاله بازخورد ارائه دهد. در صورت لزوم دست مقاله علمی خود را بازنویسی کنید تا بهخوبی بتوان خواند و توجه ویراستار را جلب کند.
برای مشاهده اصول نگارش علمی به این بخش در سایت بروید. البته در سایت هدف تمامی اصول نگارش بخش های مختلف مقاله از جمله:
اصولنوشتن چکیده در مقاله علمی پژوهشی
اصول نوشتن مقدمه در مقاله علمی پژوهشی
چگونگی نوشتن روش تحقیق یا روش شناسی در مقاله علمی پژوهشی
نوشتن یافته ها و نتایج در مقاله علمی پژوهشی
اصول نوشتن نتیجه گیری در مقاله علمی پژوهشی
دلایلرد سریع مقاله علمی پژوهشی
دلایل رد سریع مقاله اسکوپوس SCOPUS
دلایل رد سریع مقاله آی اس آی ISI
با رعایت این موارد در نوشتن مقاله از رد شدن مقاله جلوگیری کنید و شانس خود را افزایش دهید.
برای راهنمایی بیشتر می توانید با کارشناسان سایت هدف تماس بگیرید.
نحوه نوشتن و انتخاب عنوان مقاله علمی
نحوه نوشتن چکیده در مقاله علمی (بخش یک)
نحوه نوشتن چکیده در مقاله علمی (بخش دوم)
روششناسی یا روش تحقیق یا مواد و روش ها در یک مقاله علمی
عنوان مقاله را چطور انتخاب کنیم؟
مقدمه و نگارش آن در مقاله علمی
نتایج و یافتهها در مقاله علمی
بحث و اصول نوشتن آن در مقالات علمی
شانس پذیرش مقاله علمی پژوهشی در مجلات معتبر و راههای افزایش آن نگارش بحث در مقالات علمی