استانداردهای مقاله علمی پژوهشی

استانداردهای مقاله علمی پژوهشی
  • استانداردهای مقاله علمی پژوهشی : تحقیق و پژوهش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به جرات میتوان گفت که همه پبشرفت های علمی صنعتی پژوهشی تکنولوژی و جامعه شناسی بر پایه تحقیق و پژوهش استوار است.لازم است که بدانید هر اثر پژوهشی، باید برای ارائه و انتشار عمومی، در چارچوب اصول و قواعدی از پیش تعیین شده برای آن باشد. مقالات علمی پژوهشی که خود یکی از انواع آثار پژوهشی محسوب میشوند نیز از این قاعده مستثنی نیستند. به همین دلیل استانداردهایی برای نگارش و تدوین آنها پیش بینی شده که نویسندگان مقالات ملزم به رعایت آنها هستند. تعیین این استانداردها بر مبنای روش‌های علمی انجام گرفته و هدف از اینکار این است که محتوای این مقالات علمی به نحوی سازمان‌دهی شوند که خواننده بتواند به ‌سرعت نکات مهم و هدف اصلی مقاله را درک و دریافت کند. از این رو محققین و دانشجویانی که اقدام به نگارش مقاله علمی پژوهشی می‌کنند و تصمیم دارند حاصل پژوهش های خود را در سطح بین المللی منتشر کنند باید بر این استانداردها تسلط و آشنایی کامل داشته باشند. در همین راستا تصمیم گرفته ایم تا در این مقاله درباره استانداردهای مقاله علمی پژوهشی و چاپ مقاله علمی پژوهشی برای شما مطالب سودمندی را بیان کنیم تا انتهای این مطلب همراه ما باشید:

    استانداردهای مقاله علمی پژوهشی برای مجلات معتبر داخلی و خارجی

    مجلات معتبر روی رعایت این استاندارها از سوی نویسندگان مقالات حساسیت بالایی داشته و حتی کوچکترین ایرادات را به نویسنده گوشزد میکنند و چنانچه فرمت مقاله به کل خارج از چهارچوب این استانداردها باشد توسط سردبیر ریجکت خواهد شد و به بخش داوری نخواهد رسید. به همین دلیل رعایت فرمت مجله پیش از سابمیت مقاله از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. برای اطلاع از جزئیات قالب استاندارد مقاله باید یک راهنمای قابل تایید وجود داشته باشد که نویسنده بتواند با مراجعه به آن با این قالب آشنا شودما در این مطلب سعی کرده ایم فرمت استانداردی که تقریبا قابل تایید برای تمامی ژورنال های معتبر می‌‍باشد را برای شما ارائه کنیم. ترتیب و فرمت استاندارد مقالات به ترتیب زیر می‌باشد:

    استانداردهای مقاله علمی پژوهشی

    استانداردهای مقاله علمی پژوهشی

    نحوه فرمت بندی مقاله علمی پژوهشی

    با توجه به اهمیت این موضوع، فرمت بندی یک فرایند تخصصی است که بایستی توسط افراد متخصص در این حوزه انجام گیرد. افرادی که تجربه کافی در فرمت بندی مقالات علمی و ارسال آنها به مجلات معتبر را داشته باشند. لازم به ذکر است فرمت بندی مقالات در برخی از موسسات تضمینی بوده و در مدت زمان توافقی، این کار انجام خواهد شد. موسسه چاپ مقاله هدف ریسرچ فرمت بندی و چاپ مقاله تضمینی شما را در کمترین زمان انجام خواهد داد.

    ۱- استاندارد صفحه عنوان مقاله علمی پژوهشی

    • عنوان مقاله
    • نام نویسندگان و درجه علمی آن ها و درج ایمیل نویسنده مسئول
    • چکیده تحقیق
    • واژگان کلیدی

    ۲- استاندارد چکیده مقاله علمی پژوهشی

    • کلیدواژه یا کلمات کلیدی : چکیده پس از عنوان بیشتر از سایر بخش های یک مقاله خوانده میشود و در چکیده قسمت های مختلف مقاله شامل مقدمه، اهداف، روشها و نتایج تحقیقق بصورت خلاصه ذکر می شود. متن بسیاری از مقاله ها به طور کامل در دسترس ما نیست و گاهی فرصت برای خواندن تمام مقاله نداریم و از این رو چکیده مقاله اهمیت زیادی دارد. در اکثر مجلات تعداد کلمات چکیده ۱۵۰ تا ۲۵۰ کلمه محدود است.
      چند واژه کلیدی که از اهمیت زیادی در مطالعه برخوردارند، در این قسمت ذکر می شود. ضمن این که با ذکر واژه های کلیدی در سایتهای علمی می توان به دنبال مقاله نیز گشت. به طور معمول تعداد این واژه ها حدود ۶-۵ کلمه در نظر گرفته می شود.
    استانداردهای مقاله علمی پژوهشی

    استانداردهای مقاله علمی پژوهشی

    ۳- استاندارد مقدمه و پیشینه چاپ مقاله علمی پژوهشی

    • مقدمه : مقدمه یک مقاله پژوهشی ضمن بیان مسئله و تشریح موضوع به آن مسئله پاسخ میدهد که ارزش مطالعه حاضر برای انجام آن چه بوده است. در حقیقت با مطالعه مقدمه یک مقاله پژوهشی، خواننده با مسئله تحقیق آشنا شده و ضرورت انجام پژوهش را درک میکند. متن مقدمه باید روان باشد و حتی الامکان به صورت خلاصه و حداکثردر ۲ صفحه تایپ شود.
    • پیشینه تحقیق
    • روش تحقیق : در این قسمت از مقاله چگونگی و روش انجام پژوهش توضیح داده می شود. همچنین نمونه های مورد بررسی، چگونگی نمونه گیری، جامعه هدف، مراحل اجرائی پژوهش و نحوه تجزیه و تحلیل داده ها ذکر می شود. در این قسمت در مورد تغییر بیشتر بحث شده و روش اندازه گیری و میزان دقت و چگونگی کنترل آنها بیان می شود

    ۴- صفحه بدنه اصلی مقاله علمی پژوهشی

    • متن اصلی مقاله
    • یافته ها (بدنه اصلی مقاله)

    ۵- استاندارد نتیجه گیری در چاپ مقاله علمی پژوهشی

    • بحث و نتیجه گیری : در این قسمت به تفسیر نتایج ارائه شده می پردازیم. همچنین می توان به مقایسه نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر با نتایج سایر مطالعه ها پرداخت و با توجه به مجموعه شواهد نتیجه گیری نمود. در صورت لزوم می توان پیشنهادهایی برای انجام مطالعات بهتر و کامل تر در آینده ارائه داد.
    • پیشنهادات
    • تقدیر و تشکر
    استانداردهای مقاله علمی پژوهشی

    استانداردهای مقاله علمی پژوهشی

    ۶- منابع و رفرنس های مقاله علمی پژوهشی

    • منابع : در پایان لازم است کلیه منابعی که در تحقیق مورد استفاده قرار گرفته‌ اند، به شیوه ای مطلوب ذکر شوند. شیوه نگارش منابع در نشریات مختلف متفاوت است
    • صفحه پیوست ها
    • ضمائم

    نکات مهم در نگارش مقاله علمی پژوهشی استاندارد

    • اگر مقاله پایه و اساس اثبات شده ای نداشته باشد و نوشته های شما صرفا بر اساس تصوارت و حدس و گمان خودتان باشد بی‌اعتبار تلقی خواهد شد. تمام بخش های مقاله می‌بایست با استناد و اثبات نوشته شود و برای همه بخش ها تحقیقات لازم و کافی انجام گیرد.
    • در کل فرایند نگارش از منابع علمی کمک بگیرید و رفرنس‌نویسی را فراموش نکنید. بهتر است مقالاتی که می‌خواهید از آنها یعنوان رفرنس و مرجع استفاده کنید جزء منابع و مقالاتی باشند که در ژورنال های معتبر ثبت رسمی شده اند.
    • در محتوای مقاله برای مستند شدن تحقیقات و نتایج آن از تصاویر، جداول و نمودار استفاده کنید تا بتوانید از این طریق اطلاعات خود را اثبات کنید.
    • بخش های اصلی مقاله از جمله عنوان، مقدمه و چکیده که اولین بخش هایی هستند که داوران و مخاطبان مشاهده می‌کنند، لازم است با کیفیت بسیار بالا و با دقت بررسی و اصلاح شوند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    5/5 (1 نظر)