مصاحبه دکتری

مصاحبه دکتری
  • مصاحبه دکتری

    مصاحبه دکتری : برای پذیرش در آزمون دکتری باید دو مرجله را پشت سر بگذارید؛ آزمون کتبی دکتری و مصاحبه دکتری. در آزمون دکتری سرح علمی و تخصصی شما آزموده می شود. در مصاحبه دکتری با ارائه رزومه تحصیلی، فعالیت های پژوهشی، آموزشی و سوابق تحصیلی خود را ارئه می کنید و به سوالات مصاحبه دکتری پاسخ می دهید. مصاحبه دکتری از پرچالش ترین برهه تحصیلی هر دانشجویی است که قصد شرکت در دوره دکتری را دارد است. لذا در این مقاله با متداول ترین سوالات مصاحبه دکتری و پرسش های دانشجویان درخدمت شما هستیم.

    مصاحبه دکتری چقدر در پذیرش دکتری موثر است؟

    طبق اعلام سازمان سنجش تا به حال تاثیر مصاحبه در پذیرش دکتری۵۰ درصد گزارش می شود.  برای محاسبه نمره دانشجو، نمره مصاحبه دکتری دانشجو را با نمره تراز آزمون میانگین گرفته شده و نمره کل داوطلب به دست می آید.

    سپس نمره کل داوطلبان هر دانشگاه یا موسسه را مقایسه کرده و با توجه به ظرفیت دانشگاه ها، افرادی که نمره بیشتری را دریافت کرده باشند، پذیرش می شوند.

    مصاحبه دکتری سراسری چگونه برگزار می‌شود؟

    بعد از آزمون دکتری، سازمان سنجش کارنامه اولیه را منتشر می کند و دانشگاه ها میز حد نصاب نمره دکتری را اعلام می کنند. در این زمان دانشجویان باید برای انتخاب رشته اقدام کنند. در مرحله بعدی نتایج دعوت برای مصاحبه دانشجویان از طرف سازمان سنجش اعلام می شود. دانشجویانی که برای مصاحبه دکتری انتخاب شدند باید برای گذراندن این مرحله در مصاحبه دکتری حاضر شوند. پس از مصاحبه دکتری که با توجه به سوالاتی که از دانشجو پرسیده می شود و رزومه تحصیلی دانشجو انجام می شود، نتیجه نهایی دانشگاه های سراسری و آزاد از سمت سازمان سنجش اعلام می شود.

    مصاحبه دکتری

    مصاحبه دکتری

    تعیین زمان مصاحبه دکتری

    زمان مصاحبه دکتری از سمت دانشگاهی که برای مصاحبه دعوت می شوید تعیین می شود و دانشجو باید با همراه داشتن مدارک لازم مورد نظر دانشگاه برای شرکت در آزمون اقدام کنند. در مواردی دانشگاه ها مدارک مورد نیاز برای مصاحبه دکتری را پیش از انجام مصاحبه به صورت اینترنتی دریافت می کنند که با این حال باید مدارک خود را همراه داشته باشید.

    روش برگزاری مصاحبه دکتری

    با وجود وجود بیماری کرونا و برای محافظت از سلامت دانشجو و اساتیدی که در طی مصاحبه حضور دارند، مصاحبه دکتری۹۹ به صورت اینترنتی و مجازی برگزار شد. به طور معمول روش برگزاری مصاحبه دکتری چهره به چهره است و  مصاحبه کننده ها و مصاحبه شونده در این جلسه حضور دارند.

    نحوه شرکت در مصاحبه دکتری مجازی

    پس از اعلام نتایج سازمان سنجش، داوطلب باید برای ثبت نام به پورتال دانشگاه مراجعه کند. سپس کارشناسان طی تماس تلفنی نام کاربری و کلمه عبور را برای ورود به محیط جلسه آنلاین مصاحبه دکتری در اختیار دانشجو قرار می دهند.

    یک یا چند نفر از مصاحبه کنندگان نیز قبل از جلسه مصاحبه مدارک و رزومه دانشجو را بررسی می کند تا صحت و اعتبار آن را بسنجند. ساعت ورود دانشجو به محیط مصاحبه دکتری نیز توسط مدیر گروه تعیین می شود که دانشجو موظف است در این ساعت برای مصاحبه دکتری آماده شود. در صورتی که دانشجو نتواند در این زمان در جلسه حاضر شود، امکان برگزاری مجدد آزمون وجود ندارد.

    مصاحبه دکتری

    مصاحبه دکتری

    آیا به هیچ عنوان امکان برگزاری مجدد مصاحبه دکتری نیست؟

    اگر دلیل دانشجو برای حاضر نشدن در جلسه مصاحبه دکتری از اراده شخصی وی خارج باشد، زمان جایگزین برای وی تعیین شده و به اطلاع وی می رسد.

    نحوه برگزاری مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد

    برای شرکت در مصاحبه دکتری باید حداقل ۲۰ دقیقه قبل از شروع جلسه با همراه داشتن مدارک شناسایی در محل برگزاری مصاحبه دکتری حاضر شوید. با توجه به شیوع بیماری کرونا باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و با ماسک و دستکش در محل حاضر شوید.

    برای آشنایی با نحوه برگزاری مجازی مصاحبه دکتری آزاد می توانی با مراجعه به وب سایت دانشگاه، فیلم های آموزشی را مشاهده نمایید.

    نحوه برگزاری مصاحبه دکتری دانشگاه پیام نور

    پذیرفته شدگان مصاحبه دکتری دانشگاه پیام نور باید به سامانه مصاحبه مراجعه کنند و با نام کاربری و رمز عبور( نام کاربری همان کدملی و رمز عبور همان شماره داوطلبی است) برای آپلود مدارک خود کوشش کنند. برای پرداخت ۹۰۰هزار ریال هزینه مصاحبه نیز از درگاه پرداخت برای این کار استفاده کنید.

    مصاحبه دکتری

    مصاحبه دکتری

    زمان مصاحبه دکتری ۱۴۰۲

    به طور معمول پس از اعلام نتیجه آزمون دکتری از طریق سازمان سنجش، زمان برگزاری مصاحبه دکتری از سمت سایت دانشگاه ها به اطلاع دانشجویان می رسد.

    هزینه مصاحبه دکتری

    برای شرکت در مصاحبه دکتری باید هزینه هر دانشگاه را به صورت جدا پرداخت کنند. هزینه مصاحبه دکتری دانشگاه های سراسری، آزاد و پیام نور با هم متفاوت است.

    چگونه در مصاحبه دکتری قبول شوم؟

    برای قبولی در مصاحبه دکتری که آرزوی همه ی داوطلبان است باید رزومه خوب و پرباری را تنظیم کنید. پس از رزومه رفتار شما در مصاحبه دکتری ارزیابی می شود. در نهایت باید بدانید که هیچ جیزی مانند داشتن اعتماد به نفس در موفقیت شما نمی تواند موثر باشد.

    مصاحبه دکتری

    مصاحبه دکتری

    مدراک لازم برای مصاحبه دکتری

    برای شرکت در مصاحبه دکتری مهم است که مدارک خود را مرتب و منظم طبق دستورات ارائه شده آماده کند برخی از دانشگاه های نیز پیش از مصاحبه برای دریافت مدارک از شما اقدام می نمایند.

    مدارک شناسایی و هویتی

    فیش واریزی هزینه مصاحبه

    مدارک تحصیلی مقاطع پیشین (ارشد و حتی کارشناسی)

    کارنامه آزمون کتبی دکتری

    توصیه نامه

    فرم رزومه

    برای مصاحبه دکتری چه بخوانیم؟

    جهت سنجش شرایط علمی و عمومی شما در مصاحبه دکتری آماده هر سوالی باشید. از این رو در ادامه انواع سوالاتی که ممکن است پرسیده شود را بررسی می کنیم و بهتر است این موارد را برای مصاحبه دکتری مطالعه کنید.

    مطالعه و مرور دروس:  در برخی از رشته ها آزمون کتبی دکتری از دروس تخصصی نمی باشد. از این رو رتبه بالا به معنای امادگی در این دروس نیست که ممکن است سوال درباره رشته اصلی و گرایش انتخابی دانشجو در برنامه مصاحبه کننده ها باشد.

    سوالات پایان نامه در مصاحبه دکتری: پرسش  سوال از پایان نامه ارشد دانشجو  بسیار امکان دارد. بنابراین حتما پایان نامه خود را مرور کنید و برای صحبت درباره آن آماده باشید.

    آگاهی عمومی از دانش روز: به کمک منابع انگلیسی یا فارسی سعی کنید از آخرین مقالات روز دنیا اطلاع داشته باشید.

    اطلاع از جهان پیرامون: پرسیدن سوال از اخبار روز از دانشجویان مدیریت، اقتصاد و .. بسیار احتمال دارد. لذا بهتر است مطالب سایت های تحلیل خبری را در باره آخرین اتفاقات داخلی و خارجی مطالعه کنید.

    سوالات انگلیسی مصاحبه دکتری: اگر تا حد متوسط به مکالمه انگلیسی تسلط دارید بهتر است تمرین کنید. سعی کنید بتوانید خودتان، رشته تحصیلی و فعالیت های تحصیلی خود را به انگلیسی بگویید.

    روش تحقیق: اگر درس روش تحقیق در برنامه درسی شما بوده است، بهتر است بدانید که میزان آشنایی شما با روش تحقیق از مسائل مهم مصاحبه دکتری است.

    مصاحبه دکتری

    مصاحبه دکتری

    نحوه امتیازدهی در مصاحبه دکتری

    نحوه امتیاز دهی در مصاحبه های دکتری به این صورت است که ۴۰ درصد امتیاز به سوابق پژوهشی و آموزشی دانشجو و ۶۰ درصد از نمره به مصاحبه دکتری تعلق دارد.

    معدل دانشجو، کیفیت پایان نامه، دانشگاه هایی که در آن تحصیل کرده، سوابق تدریس، مدارک زبان و چاپ مقاله علمی پژوهشی یا چاپ کتاب همگی در بخش پژوهشی و آموزشی امتیاز دهی می شوند.

    امتیاز معدل و پایان‌نامه کارشناسی ارشد

    بعضی از دانشگاه ها به معدل شما رد مقطع ارشد و پایان نامه نیز امتیاز می دهند و حتی امکان دارد با توجه به کیفیت دانشگاهی که در آن مقطع کارشناسی و ارشد را گذرانده اید نیز امتیاز دریافت کند.

    امتیاز تدریس در مصاحبه دکتری

    تعلق امتیاز به سابقه تدریس به دانشگاه محل مصاحبه بستگی دارد. برخی از دانشگاه ها به سابقه تدریس شما امتیاز می دهند اما برخی دیگر هیچ امتیازی را برای این موضوع در نظر نمی گیرند.

    امتیاز مدرک زبان در مصاحبه دکتری

    داشتن مدرک زبان در مصاحبه دکتری ضروری نیست اما ارائه مدرک زبان بین المللی از مواردی است که معمولا اساتید به آن امتیاز می دهند. بنابر تجربه دانشجویان می توان گفت داشتن مدرک زبان حتی از امتیاز بالایی برخوردار است.

    امتیاز چاپ مقاله و کتاب در مصاحبه دکتری

    موراد زیر در مصاحبه دکتری برای دانشجو امتیاز به همراه دارند. البته میزان امتیازی که به هر یک از این موارد تعلق می گیرد به نظر اساتید بستگی دارد.

    چاپ مقاله علمی پژوهشی داخلی یا خارجی در زمینه تخصصی دانشجو

    چاپ مقاله علمی ترویجی در حیطه تخصص دانشجو

    مقالات کنفرانسی

    چاپ یا ترجمه کتاب در حوزه تخصصی دانشجو

    برای مصاحبه دکتری چند مقاله لازم است؟

    باید بدانید که اساتیدی که در مصاحبه دکتری حضور دارند یک سقفی برای امتیاز دهی به مقالات و کارهای پژوهشی در نظر می گیرند. از این رو هر چقدر هم که مقاله داشته باشید، سقف معینی از امتیاز را دریافت می کنید.

    نداشتن مقاله در مصاحبه دکتری

    چاپ مقاله برای مصاحبه دکتری اجباری نیست اما قطعا امتیازاتی را به همراه دارد. در صورتی که مقاله یا کتاب به چاپ نرسانده اید، باید بدانید ثبت اختراع، کسب مقام در المپیادهای علمی و ارائه طرح پژوهشی نیز امتیازات خود را دارند.

    چنانچه زمان اندکی تا مصاحبه دکتری باقی مانده و می خواهید برای چاپ مقاله اقدام کنید، می توانید از استخراج مقاله از پایان نامه کمک بگیرید. در این صورت زمان شما بهینه تر استفاده شده و تنها باید قالب مقاله را برای پایان نامه خود پیاده کنید.

    در غیر این صورت می توانید برای چاپ مقاله ISI یا چاپ مقاله علمی پژوهشی اقدام کنید. البته اگر سابقه چاپ مقاله را ندارید، راهنمایی گرفتن از موسسه های چاپ مقاله بهترین اقدام است. توجه داشته باشید که در این مدت کم شما زمان آزمون و خطا ندارید و باید مقاله ای بنویسید که برای چاپ در ژورنال های ISI یا مجلات داخلی، دچار اصلاحات بی شمار نشود و تا حد زیادی از رد شدن مقاله جلوگیری شود.

    نکات مهم برای چاپ مقاله در مجلات داخلی و خارجی

    برای چاپ مقاله در مجلات داخلی و خارجی  اعتبار مجله را بررسی کنید و بهتر سات به مجلات ایمپکت فکتوردار فکر کنید. نکات مهمی در چاپ مقاله است که باید با رعایت آن ها از رد شدن مقاله تا حد امکان جلوگیری کنید.

    انتخاب مجله: برای چاپ مقاله در مجلات داخلی یا خارجی، اعتبار نشریه بسیار مهم است. برای پیدا کردن مجله برای چاپ مقاله باید همه فاکتورهایی که وجود دارد را چک کنید و مطمدن شوید که این ژورنال معتبر است. سپس برای چاپ مقاله در آن تلاش کنید.

    ترجمه مقاله: پس از نوشتن مقاله و آمادگی برای ارسال به مجلات خارجی، نیاز است که مقاله خود را ترجمه کنید. ترجمه مقاله باید به صورت تخصصی انجام شود تا مفهوم مطالب به درستی منتقل شود. اگر زبان انگلیسی شما برای ترجمه مقاله کفایت نمی کند، بهتر است به موسساتی که خدمات ترجمه و چاپ مقاله را ارئه می دهند مراجعه کنید. پس از ترجمه تخصصی باید مترجم نیتیو متن را بررسی کند تا کلماتی را که اشتباه انتخاب شدند و یا ساختار اشتباه را تصحیح کند.  زیرا اشتباه در ترجمه فنی و ساختاری از دلایل عمده رد مقالات قارسی است و از آنجایی که شما زمان زیادی ندارید، بهتر است به فکر ترجمه تخصصی و نیتیو باشید.

    رفرنس دهی: زمانی که در طی نگارش مقاله، از منابع دیگر کمک گرفتید، باید نام مقاله و نویسنده ان به درستی در انتهای مقاله درج شود. اهمیت ارجاع مقاله به قدری مهم است که اگر به اشتباه به مقاله ای رفرنس ندهید یا منبعی را درست معرفی نکنید، ممکن به دلیل سرقت ادبی مقاله تان رد شود.

    موسسه چاپ مقاله هدف ریسرچ

    برای انجام هر یک از این مواردی که گفته شد باید با کسی که این مسیر را بلد است و با چالش های راه آشنا می باشد مشورت کنید و از راهنمایی های افراد با تجربه استفاده کنید. موسسه چاپ مقاله هدف ریسرچ در همین زمینه خدمات مشاوره تخصصی در زمینه‌ی استخراج مقاله از پایان‌نامه، انتخاب مجله، ترجمه و ویراستاری تخصصی، فرمتینگ، اکسپت و چاپ تضمینی مقاله درمجلات معتبر، نگارش کاورلتر، برقراری ارتباط با سردبیران، پرداخت هزینه‌ها و پیگیری فرآیند چاپ را ارائه می دهد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    5/5 (1 نظر)