نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی

نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی
  • نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی : در مقالات علمی پژوهشی برای استفاده و استناد به مطالب علمی نیاز می باشد که از منابع دیگر استفاده کرد . برای آنکه مطالب همانند مطالب منابع نباشد نیاز به پارافریز می باشد. شاید برای خیلی از شما این سوال پیش آید پارافریز مقاله علمی پژوهشی به چه معناست و نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی به چه گونه می باشد. ما در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا به بیان پاسخ این سوال بپردازیم پس تا انتهای این مطلب همراه ما باشید:

    پارافریز مقاله علمی پژوهشی به چه معناست؟

    وقتی می گوییم پارافریز مقاله علمی پژوهشی یعنی به هنگام نوشتن مطلب علمی خود از منابعی استفاده کردیم اما جملات و ترکیب جمله بندی را در مقاله خود عینا کپی نکرده ایم یعنی جوری مطالب را بازنویسی کرده ایم که هم معنای مطلب تغییری پیدا نکند هم مانند مطلب منبع نباشد که به عنوان کپی از آن یاد نشود. در پارافریز کردنی یک مقاله علمی این نکته بسیار اهمیت دارد که منظور کامل و دقیق به خواننده القا شود و معنای جملات را به راحتی مخاطب بتواند درک کند و برای آن قابل هضم باشد.بسیاری از افراد پارافریز کردن یک مقاله علمی را با خلاصه نویسی به اشتباه می گیرند باید بگوییم دو موضوع متفاوت از هم می باشند که در قسمت بعدی مقاله به بیان تفاوت پارافریز مقاله علمی پژوهشی و خلاصه نویسی می پردازیم:

    نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی

    نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی

    پارافریز مقاله با خلاصه نویسی چه تفاوتی دارد؟

    پارافریز کردن با خلاصه‌ نویسی یک مقاله تفاوت دارد. هنگامی که شما در حال خلاصه‌ نویسی یک متن هستید، صرفا به بازگویی ایده اصلی متن با واژگان و لغات خود هستید و تمرکز بیشتر بر روی کاهش حجم مطلب دارید. اما در پارافرایز کردن، هدف ارائه اطلاعات بیشتر درباره ایده اصلی متن است. در پارافریز کردن شما تاکیدی بر کم شدن تعداد جملات ندارید و می‌توانید حتی بیشتر از متن اصلی نیز بنویسید.

    انجام پارافریز عبارت از دروباره نویسی یک متن خاص است که در نتیجه آن متنی تقریباً با تعداد کلمات و اندازه متن اصلی به وجود می‌آید. اما هنگامی که شما در حال گزارش یافته‌های یک پژوهش یا توصیف آن هستید از شما انتطار می‌رود تا اهم وقایع را توضیح دهید و از اضافه گویی بپرهیزید. در واقع کار شما می‌بایست به متنی منتج شود که هم از لحاظ اندازه و هم از لحاظ تعداد کلمات بسیار کمتر از متن اصلی باشد. این تفاوت، مهمترین تفاوت خلاصه‌سازی و پارافریز است.

    پارافریز در کجاها کاربرد دارد؟

    در بعضی از شرایط که باید از سرقت ادبی دوری کرد و پرهیز شود : در مقالات آکادمیک، پایان‌نامه‌ها و سایر مقالات مشابه، اطلاعاتی که در مقاله آورده ایم و به متن اصلی هیچ استناد و اشاره ای نشده است نیاز به پارافریز می باشد. در چنین شرایطی، از آنجا که منابع عمدتا مقالات آکادمیک، رساله، بلاگ و متون وب‌سایت‌ها هستند، شخصی که پارافریز را انجام می‌دهد باید در این زمینه متخصص باشد و هر فردی نمی تواند این کار به درستی انجام دهد زیرا با جابجا کردن کلمات این امر صورت نمی پذیرد و نیاز به جمله بندی های صحیح و متفاوتی دارذ که معنا و مفهوم آن نیز تغییر نکند. بعضی افرادی که در این زمینه تخصص ندارند معنای عبارتی که پارافریز کردند را بطور کل عوض می کنند و باعث می شوند مخاطب در درک و فهم عیق دچار مشکل شود.

    نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی

    نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی

    ۱۰ روش پارافریز در چاپ مقاله علمی پژوهشی

    همانطور که می دانید اپلیکیشن‌ های زیادی برای پارافریز وجود دارد، هیچ کدام آن‌ها جایگزین انسان نیستند. همانند ترجمه. تقاضای فراوانی برای پارافریز متون آکادمیک وجود دارد؛ این خدمات باید توسط مترجم حرفه‌ای یا شخصی انجام شود که به متن مبدا تسلط دارد. در غیر این صورت، خطر سرقت علمی وجود دارد. برای اجتناب از سرقت علمی باید اقدامات زیر را انجام داد:

    1. باید چندین بار متن منبع را خواند تا پیام آن را درک کرد و متوجه شد که با چه جملاتی می توان منظور متن را رساند تا خللی در آن وارد نشود.
    2. هنگام پارافریز کردن، خوب است که اطلاعات منتقل‌شده از یک جمله را به چند جمله تقسیم کنیم.
    3. به محض شروع فرایند بازنویسی، هر چقدر کمتر به متن اصلی مراجعه کنید، احتمال درستی فرایند پارافریز کردن افزایش می‌یابد.
    4. هنگامی که مترادف کلمات موجود در متن مبدا را به کار می‌بریم، باید مطمئن شویم که معنای مشابهی با واژه‌های موجود در متن مبدا دارند.
    5. تا جایی که ممکن است باید کلمات کمتری را از متن مبدا قرض بگیریم. این مرحله مهم است و باید با دقت انجام شود زیرا ممکن است متن مقصد وارد قلمروی سرقت علمی شود
    6. لازم نیست اطلاعات بیشتری را نسبت به آنچه در متن مبدا است وارد کنید.
    7. به جای تغییر هر جمله، بهتر است روی کل متن مبدا تمرکز کنید.
    8. ایده‌های اصلی مطرح‌شده در متن مبدا باید نوشته شوند.
    9. متن پافراوریز شده خود را با متن اصلی مقایسه کنید و بعضی تغییرات جزیی را برای عباراتی که خیلی شبیه هم هستند، انجام دهید.
    10. رفرنس‌‌ها را حتما بنویسد.

    به چه دلیل پارافریز انجام می دهیم؟

    پارافریز مقاله علمی پژوهشی به سه دلیل انجام می گیرد که شامل این موارد می باشد: بازنویسی نوشته ها با کلمات شما این اطمینان را حاصل می­ کند که شما تحقیق شخص دیگری را کپی نکرده اید و در حقیقت سرقت ادبی از کار کسی انجام نشده است .پارافریز یا همان بازنویسی نشان می دهد که شما مطلب منبع و مبدا را بخوبی متوجه شده اید و درک کرده اید. بازنویسی یک نظریه به این معناست که گویش شما در کل مقاله به شکلی مسلط و یکسان باقی می­ ماند.

    نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی

    نحوه پارافریز مقاله علمی پژوهشی

    در چه زمانی از پارافریز باید بجای نقل قول در مقاله استفاده کنیم؟

    اگر یک مقاله یا تحقیق را به طورکل مطالعه کنید و از نکات مهم آن یادداشت بردارید به طور طبیعی در حال پارافریز بخش عمده ای از اطلاعات مهم آن هستید و از نقل قول مستقیم استفاده نمی ­کنید. این کار هوشمندانه ای است که در مقاله خود از نقل قول های زیاد استفاده نکنید چرا که استفاده زیاد از نقل قول باعث می­ شود به نظر برسد شما به درستی مطلب منابعی که مطالعه کردید را متوجه نشدید یا برای بیان کردن مطلب به زبان خودتان تنبلی کرده اید. نقل قول­ ها همچنین موجب ناخوانا شدن متن شما می­شوند.

    باید بگوییم بطور کلی برای نگارش مقاله علمی پژوهشی ، استفاده ازپارافریز و بازنویسی مقاله یا تحقیقاتی که مطالعه می کنید خیلی بهتر از نقل قول می باشد.در موارد زیر فقط از نقل قوا استفاده کنید:

    • می­ خواهید یک توصیف دقیق داشته باشید.
    • نوشته اصلی به قدری خوب است که نمی توانید آن را تغییر بدهید.
    • شما نیاز به مدرک معتبر برای پشتیبانی از نظریه ­تان دارید.

    تکنیک های پارافریز مقاله علمی پژوهشی

    دقت کنید در پارافیز مقالات خود جمله اول خود را از یک نقطه متفاوت از منبع اصلی آغاز کنید مثلا اگر منبع شما با فعل شروع شده است شما آن را با فاعل شروع کنید و یا با فعل زمان گذشته یکی از تکنیک های ساده می باشد که در انجام پارافریز مقالات کمک بسیاری به شما می کند. از کلمات هم معنی و مترادف تا جایی که برایتان امکان دارد استفاده کنید و از بیان کلمات همانند متن اصلی بپرهیزید. پیشنهاد می کنیم در پارافریز کردن مقاله خود ساختار جمله را بطور کلی عوض کنید بطوریکه  در معنی و مفهوم آن تغییری پیدا نشود. با مطالعه متن اصلی اطلاعاتی را که متوجه شده اید و درک کرده اید به چند جمله تقسیم کنید.

    با پارافریز مقاله رفع سرقت ادبی کنید

    بسیاری از مقالات علمی برای چاپ در مجلات در برنامه های مخصوص قرار میگیرند تا متوجه شوند مطالب چقد کپی می باشد و چه میزن نویسنده از پارافریز استفاده کرده است. اگر برنامه درصد بیشتری از حد مجاز شباهت جمله بندی های مقاله را به مقالات دیگر بدهد این مقاله به نویستده ارجاع داده می شود تا دوباره پارافریز انجام شود و در آن سرقت ادبی رخ ندهد.با پیاده سازی تکنیک های بازنویسی و پارافریز مقاله می توانید تا حد زیادی از بروز سرقت علمی خودداری کنید.

    میانگین امتیازات ۳ از ۵
    از مجموع ۲ رای
    5/5 (1 نظر)